dijous, 18 d’abril del 2013

PRESENTACIÓ

En aquest treball, volem analitzar l’empremta de l’eminent escriptor vallenc Narcís Oller i Moragas en la seva ciutat natal, ja que la seva presència no només marcà aquesta població sinó que representa un punt d’inflexió en tot el conjunt de la literatura catalana.

Primerament hem dut a terme una petita investigació sobre diversos aspectes de la població esmentada: empreses editorials, biblioteques, premis literaris, societats i rutes literàries, escriptors en exercici i del passat... En fer-ho, vam comprendre que Oller és la gran figura de la literatura a Valls i que hi havia causat un gran impacte. No només ja fou reconegut a la seva època, fet que no sempre es dóna entre els artistes, sinó que recentment s’ha creat una societat literària que porta el seu nom, entre d’altres exemples. Ja desenvoluparem aquesta qüestió en el cos del treball.
Al llarg del treball, estudiarem la figura d’aquest escriptor en relació als conceptes treballats en l’assignatura de "Literatura i Societat Catalanes": camp literari, contacte entre camp literari i societat, capital simbòlic, art compromès o art per art, etc., alhora que analitzarem la seva presència en el camp literari vallenc actual.

ÍNDEX DEL TREBALL 
  • PRESENTACIÓ
  1. VIDA I OBRA DE NARCÍS OLLER I MORAGAS
  2. REALISME, NATURALISME I COSTUMISME
  3. CAMP LITERARI
  4. MERCAT DE BÉNS CULTURALS
  5. CAPITAL ECONÒMIC I CAPITAL SIMBÒLIC
  6. LA FIGURA DE L'INTEL·LECTUAL MODERN
  • CONCLUSIONS


FONTS D'INFORMACIÓ

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada